• Hem
  • Bille Karlsson,...
sida

Bille Karlsson, Skara

Nästa kandidat att presentera är Bille Karlsson, som är förstanamn på vår regionlista i Västra Götaland Östra. Alltså Skaraborg.

Berätta om dig själv Bille!

– Bille Karlsson, 57 år. Jobbar som boendestödjare på Vuxenenheten. Det innebär att jag stöttar människor som har missbruksproblem och/eller psykisk ohälsa i deras vardag. Jag bor i Skara tillsammans med min man Bosse. Vi har båda varit gifta förut och har sammanlagt 7 barn och 11 barnbarn snart 12 – faktiskt.

– Bille Karlsson, 57 år. Jobbar som boendestödjare på Vuxenenheten. Det innebär att jag stöttar människor som har missbruksproblem och/eller psykisk ohälsa i deras vardag. Jag bor i Skara tillsammans med min man Bosse. Vi har båda varit gifta förut och har sammanlagt 7 barn och 11 barnbarn snart 12 – faktiskt.

Kan du berätta om vad som fick dig att själv gå med i Vänsterpartiet en gång i tiden?

– Jag var politiskt aktiv i dåvarande VPK:s ungdomsförbund redan i slutet av 70-talet sen hände det en massa andra saker i livet som jag ägnade mig åt. Efter det andra katastrofvalet 2010 när SD tog sig in i riksdagen bestämde jag mig för att bli medlem och börja jobba aktivt igen.

Finns det några politiska frågor du brinner extra mycket för? Berätta varför dessa är så viktiga för dig.

– I mitt arbete möter jag människor som har det svårt och lever ett tufft liv, jag ser ofta hur orättvist de blir behandlade av samhället hur de hamnar mellan stolarna. Hur svårt det är att klara sig i samhället när man är särskilt utsatt på något sätt. Därför är det viktigt att utjämna skillnaderna och minska klassklyftorna.

Vad tycker du gör Vänsterpartiet särskilt bra i regionvalet?

– Viktigaste frågan just nu i regionen är att få till drägliga förhållande i vården, både för patienter och personal. Vänsterpartiet driver frågan om 6-timmars arbetsdag som kan ses som nästa stora välfärdsreform. Genom att korta arbetstiden, höja lönerna och anställa fler personal kommer många av de arbetsmiljöproblem som finns idag att lösa sig.

Vi avslutar med att ta några snabba sidospår:

– Politisk förebild: Politisk förebild för mig är egentligen två tuffa kvinnor med mycket skinn på näsan Eva-Britt Svensson och Karin Rågsjö.

– Favoritläsning: Gärna verklighetsbaserade romaner

– Favoritfilm: Into the Wild

– Favoritmusik: Helle Malmborg, Matilda Magnusson, Ellinor Brolin och Philip Fritz

– Vad gör du på fritiden? Fritiden ägnas bland annat åt att gå på konstutställningar, hantverksmässor och naturligtvis visfestivaler.

Kan du berätta något om dig som inte många vet?

– Jag har vunnit sm-guld i varpa

Dela den här sidan:

Kopiera länk