• Hem
  • Carina Örgård, ...
sida

Carina Örgård, Göteborg

Carina Örgård, 48 år från Göteborg är tredjenamn på vår Göteborgslista i regionvalet.

Hej! Vi börjar med det viktigaste. Vem är du?

Jag är 48 år. Arbetar som leg psykoterapeut på Rädda Barnen. Jag två vuxna barn, man och hund. Bor i centrala Göteborg och åker till stugan i Halland så fort det blir ett dygn över till det.

Kan du berätta om vad som fick dig att själv gå med i Vänsterpartiet en gång i tiden?

Jag hade varit aktivist i ett nätverk men kände att det inte riktigt gav tillräckliga verktyg. Det fick mig att lusläsa partiprogrammet i det parti jag identifierat som mest socialistiskt bland de parlamentariska partierna och när det var slutläst betalade jag in partiavgiften på stört.

Finns det några politiska frågor du brinner extra mycket för? Berätta varför dessa är så viktiga för dig.

Som barn bodde jag i Angered som på den tiden var en ganska heterogen stadsdel. Där lärde jag mig om de olika förutsättningar vi har från början och vilken utsatthet vissa av mina kompisar hade. I mitt arbete som förskollärare, socialarbetare och nu psykoterapeut har jag träffat de mest utsatta barnen i dagens samhälle. Detta gör att mina hjärtefrågor är allt som ger mer jämlika villkor vare sig det handlar om skatteutjämning, kompensatorisk skola, jämlik vård eller klimatomställning.

Vilka frågor i regionpolitiken tycker du är mest intressanta? Berätta vad det är som får hjärtat att bulta?

Mina tidiga och aktuella arbetserfarenheter ger mig kämparglöd och det är dessa barns rätt till god vård, särskilt inom psykiatrin som jag driver med mest energi. I regionen ges bra möjligheter att göra det i beställarnämnd, sjukvårdsstyrelser eller psykiatriberedning.

Vad tycker du gör Vänsterpartiet särskilt bra i regionvalet?

Vi för en tydlig socialistisk politik där vi har lösning på hur såväl god vård som bra kollektivtrafik kan göras och att det måste ske i vår egen regi med seriös personalpolitik där vi tar steg för 6 timmars arbetsdag.

Vi avslutar med att ta några snabba sidospår:

  • Min politiska förebild: Nelson Mandela var min första politiska kärlek
  • Favoritläsning: Mycket kurslitteratur och politiska handlingar men däremellan en och annan biografi eller feministisk klassiker.
  • Favoritfilm och TV-serie: Det mesta Lars Norén gör fångar mig, vare sig det är film, serie eller teater.
  • Favoritmusik: Säkert!
  • Radio eller poddar: Det politiska spelet, så klart!
  • Vad gör du på fritiden? Tar promenader eller löparrundor med min hund när jag inte gör något av det redan nämnda.

Kan du berätta något om dig som inte många vet?

Att jag var fruktansvärt blyg som barn vilket gjorde att när klassen var på studiebesök på Götaverken och gubbarna frågade om någon av oss var GAIS:are och eftersom tuffa killen i klassen var IFK:are vågade ingen svara ja. Vilken vånda! Efter det bestämde jag mig för att aldrig mer hålla tyst om vad jag tycker trots min blyghet. Och det löftet har jag hållit med råge.

Dela den här sidan:

Kopiera länk