• Hem
  • Christin Stormv...
sida

Christin Stormvall, Limmared

Christin Stormvall, 52 år, Limmared

Christin står som tvåa på vår lista till regionvalet från Sjuhärad (Västra Götaland Södra).

Hej! Vi börjar med det viktigaste. Vem är du?

Jag är 52 år och bosatt i Limmared, Sveriges mittpunkt när det kommer till antikhandel och glasmuseum. Är sambo och vår familj består av vuxna barn, barnbarn och sällskapsdjur. Till vardags arbetar jag på Försäkringskassan. Har ägnat mitt yrkesliv åt socialt arbete i olika former.

Kan du berätta om vad som fick dig att själv gå med i Vänsterpartiet en gång i tiden?

Jag har varit medlem i Vänsterpartiet sedan 2002 och har efter detta varit engagerad på olika sätt, i kommun, distrikt och under den senaste mandatperioden i regionen. Skälet till att det blev Vänsterpartiet var väl egentligen att det parti jag röstade på tidigare hela tiden behövde nån som påminde de om vänsterpolitik. För mig var det inget svårt val.

Finns det några politiska frågor du brinner extra mycket för?

Att fördela resurser är det viktigaste av allt! Sen tror jag så mycket på folkrörelse, att organisera sig och på så sätt förhindra osunda strukturer.

Vilka frågor i regionpolitiken tycker du är mest intressanta?

Jag gillar delen hälso- och sjukvård, då framför allt psykiatri och missbruksfrågor. Att arbeta hälsofrämjande och att prioritera förebyggande arbete är ett måste. Sen har vi den aktuella frågan om vinster i välfärden. Känns så illa att marknaden smiter iväg med skattemedel som är till för människor med behov av insatser från samhället.

Vad tycker du gör Vänsterpartiet särskilt bra i regionvalet?

Jag är stolt över att Vänsterpartiet så strukturerat arbetar med arbetsvillkor för anställda i olika verksamheter i regionen. I alla sammanhang lyfter vi frågan och driver på, och på vissa arbetsplatser har det också gett goda resultat. Arbetsmiljön inom vården ska vara den allra bästa vilket kommer gynna både de som behöver vårdas och personal.

  • Min politiska förebild: Borde säkert ha ett namn att presentera här men det har jag inte.  Jag har väldigt svårt för när människor sätter grupper mot varandra och slänger sig med ordet solidaritet lite ovarsamt. För mig är vänsterpartiets politik ett ideal som är värt allt. Vänsterpartiet har en solidarisk politik på riktigt och det är min drivkraft!
  • Favoritläsning: Jag läser gärna om människors vardag. För mig är det ett sätt att fylla på och få erfarenhet av att inget är självklart. Vi har alla olika förutsättningar och gör alla vårt bästa.
  • Favoritfilm och TV-serie: Tillhör de som gärna slappnar av med en film eller varför inte en serie. Historiska berättelser är en favorit. En miniserie som fastnat och som jag bär med mig genom livet är ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Den säger så mycket om samhället och förhållningssätt. Just nu är det ”The Handmaids Tale” som gäller.
  • Favoritmusik: När det kommer till musik är jag en allätare.
  • Vad lyssnar du på av radio eller poddar? Är man tråkig om man säger att man lyssnar på P1? Hursomhelst så är det det jag gör mest.
  • Vad gör du på fritiden? Min fritid består mycket av politik, men frågar jag familjen så består den enbart av politik. Jag läser, stickar ibland- har snöat in på strumpor.

Kan du berätta något om dig som inte många vet? 

Personligen har jag inte så många hemligheter. En skulle väl kunna vara att jag önskar jag hade ett MC-kort och kanske kan det bli verkligen framöver.

Dela den här sidan:

Kopiera länk