• Hem
  • Jan Alexanderss...
sida

Jan Alexandersson, Stenungsund

Jan Alexandersson står som etta på vår lista från Västra valkretsen och är utsedd som talesperson i regionutvecklingsfrågor i valet. Jan arbetar som ombudsman för Vänsterpartiet Västra Götaland och sitter idag som ersättare i Regionstyrelsen och i Regionutvecklingsnämnden.

Kan du berätta om vad som fick dig att själv gå med i Vänsterpartiet en gång i tiden?

Orättvisorna i samhället som förälder till ett barn med funktionsnedsättning så upptäcker man snart att vi inte har ett samhälle för alla – problematiken har inte minskat idag när min son Johan är vuxen – jag säger bara LSS så räcker det som tändvätska för att engagera sig! Och för mig finns bara ett parti som har en politik för rättvisa och jämlikhet – Vänsterpartiet!

Finns det några politiska frågor du brinner extra mycket för? Berätta varför dessa är så viktiga för dig.

Att minska klyftorna i samhället – utbildning och arbetsmarknad som strukturell grund att utjämna skillnader i hälsa vilket skapar förutsättning för en utvecklad demokrati där fler är delaktiga och engagerade i välfärdens utveckling.

Vilka frågor i regionpolitiken tycker du är mest intressanta? Berätta vad det är som får hjärtat att bulta?

De frågor som utmanar de konventionella som t.ex. när jag som ordförande fick arbeta för en handlingsplan social hållbarhet – det fick mitt hjärta att bulta av både stolthet och upphetsning!

Vad tycker du gör Vänsterpartiet särskilt bra i regionvalet?

Att vi har en politik för alla inte för några få, att vi vågar utmana problem med lösningar väl förankrade i vår politik för rättvisa och jämlikhet.

Vi avslutar med att ta några snabba sidospår:

  • Min politiska förebild: Jag har svårt med förebilder men det är klart att det finns politiker som Olof Palme som visat mod och beslutsamhet och generellt är jag nog lite svag för dessa vardagshjältar i politiken som vågar visa mod och beslutsamhet i svåra beslut, ingen nämnd – ingen glömd!
  • Favoritläsning: Deckare och memoarer – läser gärna Jussi Adler Olsens böcker
  • Favoritfilm och TV-serie: Tycker att Philadelphia med Tom Hanks är en film som etsat sig fast i minnet – engelska deckare gör sig bra på TV
  • Favoritmusik: Uno Svenningsson (jag är ju från Stenungsund), Bruce Springsteen, First Aid Kit, Adele mm
  • Vad lyssnar du på av radio eller poddar? Radio ibland P1 och P4
  • Vad gör du på fritiden? Umgås med min familj, lyssnar på musik och läser

Kan du berätta något om dig som inte många vet?

Jag vet vad 75 heter på danska.

Dela den här sidan:

Kopiera länk