• Hem
  • Jessica Wetterl...
sida

Jessica Wetterling, Mölndal

Idag presenterar vi Jessica Wetterling, andra namn på regionlistan samt förstanamn på riksdagslistan i Väst.

Berätta något om dig själv!

Jag heter Jessica Wetterling, är 31 år och bor i Mölndals kommun. Jag jobbar som stödassistent på ett gruppboende och är medlem i Kommunal. Idag är jag regionpolitiker och sitter förutom i regionfullmäktige i Västtrafiks styrelse och i Kommittén för Mänskliga Rättigheter. I Mölndals kommun sitter jag i kultur- och fritidsnämnden och kommunfullmäktige.

Du har goda chanser att bli riksdagsledamot efter valet, vad har du för hjärtefrågor?

Det finns många frågor men särskilt arbetsvillkoren i välfärden ligger mig nära hjärtat. Det måste bli slut på rean. Vi förtjänar bättre förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb. Det handlar om bättre och jämställda löner, kortare arbetstid, mer inflytande över arbetet men framförallt att vi blir fler.

Andra frågor som särskilt intresserar mig är kollektivtrafiken som måste byggas ut och bli billigare så att alla har råd att resa. Jag är engagerad i frågor om integration, ensamkommande och papperslösas situation särskilt i koppling till mänskliga rättigheter. Min dröm är att tandvården kommer få ett rejält högkostnadsskydd under kommande mandatperiod. Ingen ska behöva få ont i magen av tandvärk.

Favoritartist? Seinabo Sey

Kan du berätta något oväntat om dig?

Prioriterar Frölundas hemmamatcher framför det mesta, hittas oftast på sektion B när det är match.

Dela den här sidan:

Kopiera länk