• Hem
  • Monika Djurner,...
sida

Monika Djurner, 38 år, sjuksköterska, Göteborg

Monika Djurner, 38 år, sjuksköterska och boende på Hisingen i Göteborg.

Monika står som tvåa på vår regionlista I Göteborg.

Hej! Vi börjar med det viktigaste. Vem är du?

Jag heter Monika Djurner och är 38 år gammal. Jag är född och uppvuxen på Öckerö. Idag bor jag i Lundby på Hisinge. Jag arbetar som sjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhus sedan 15 år och har ett fackligt förtroendeuppdrag som huvudskyddsombud för vårdförbundet. Jag studerar även på distans till yrkeslärare inom vård och omsorg, jag är färdig lärare sommaren 2019. Jag är gift med Olof och vårt stora gemensamma intresse är politik och se på film/TV-serier. För övrigt gillar jag tatueringar, skräckfilmer och salt godis.

Kan du berätta om vad som fick dig att själv gå med i Vänsterpartiet en gång i tiden?

Jag gick med i Vänsterpartiet 2008. Sedan jag var 12-13 år så jag alltid vetat att jag är socialist, så efter valet 2006 när alliansen tog över makten var jag tvungen att engagera mig politiskt. När jag blev medlem i Vänsterpartiet Göteborg så var det som att hitta hem och i år så firar jag 10 år som medlem.

Finns det några politiska frågor du brinner extra mycket för? Berätta varför dessa är så viktiga för dig.

Sjukvårdsfrågor och personal/fackliga frågor. Jag vill var med och bygga en stark och offentlig sektor som människor vill arbeta i. Idag ser vi att många exempelvis sjuksköterskor söker sig till privata bemanningsföretag för att få högre lön eller bättre arbetstider, för detta måste det bli ett stopp.

Den offentliga måste därför bli en attraktiv arbetsgivare dit människor söker sig för att få ett intressant och hållbar arbetsliv.

Vilka frågor i regionpolitiken tycker du är mest intressanta? Berätta vad det är som får hjärtat att bulta?

Personalfrågor har alltid varit en viktig fråga för mig, det var därför jag valde att engagera mig fackligt. Vi ser idag höga sjukskrivningstal och det är svårt att hitta personal till våra sjukhus i regionen därför brinner jag för personalfrågor för att öka medarbetarna delaktighet, en bättre arbetsmiljö och göra regionen till en attraktiv arbetsgivare. Jag brinner även för sjukvårdsfrågor, med mina 15 år som skolsköterska och anställd i VGR vet jag att sjukvården står inför flera viktiga ödesfrågor där kompetensförsörjnings frågan är central.

Vad tycker du gör Vänsterpartiet särskilt bra i regionvalet?

6-timmarsarbetsdag – ett hållbart arbetsliv, betald specialistutbildning på betald arbetstid, jämlik sjukvård.

Vi avslutar med att ta några snabba sidospår:

  • Min politiska förebild: Ulla Andersson
  • Favoritläsning: Självbiografier, gärna från olika hårdrocksband.
  • Favoritfilm och TV-serie: Min absoluta favoritfilm är Star Wars. Det kommer aldrig finnas en bättre TV-serie än Seinfeld.
  • Favoritmusik: Kiss och Madonna
  • Vad lyssnar du på av radio eller poddar? Skäringer och Mannheimer samt Creepypodden
  • Vad gör du på fritiden? Politik, umgås med vänner, ser på serier och filmer

Kan du berätta något om dig som inte många vet?

Bor i en 2:a på 45 kvm och har en tv i varje rum t.o.m i badrummet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk