• Hem
  • Studiebesök på ...
Fyrbodal

Studiebesök på NU-sjukvården

Torsdag 19 februari gjorde Eva Olofsson, Peter Spjuth, Fahimeh Nordborg och Kerstin Wallsby ett stud11002593_10152721980486033_6443751112919834638_n (1)iebesök på Norra Älvsborgs lasarett. Det träffade bland annat representanter för akuten och MÄVA-avdelningarna (de medicinska äldrevårdsavdelningarna. Mycket av samtalen handlade om de stora ekonomiska utmaningar som NU-sjukvården står inför.

Torsdag 19 februari gjorde Eva Olofsson, Peter Spjuth, Fahimeh Nordborg och Kerstin Wallsby ett studiebesök på Norra Älvsborgs lasarett. Det träffade bland annat representanter för akuten och MÄVA-avdelningarna (de medicinska äldrevårdsavdelningarna. Mycket av samtalen handlade om de stora ekonomiska utmaningar som NU-sjukvården står inför.

– När vi var där hade sjukhuset en 110%-ig beläggning på vårdplatserna, kommenterar Eva Olofsson, oppositionsråd för Vänsterpartiet. Samtidigt kunde jag läsa i tidningen att sjukhuset stänger 40 vårdplatser på grund av den moderatledda ledningens hårda krav på att nå ekonomisk balans snabbt. Det skapas ständiga nedskärningar med den 1%-iga effektivisering de tvingar sjukhusen att göra varje år, avslutar Eva.

– Det är stora problem att rekrytera sjuksköterskor just nu, kommenterar Peter Spjuth som representerar Vänsterpartiet i NU-sjukvårdens styrelse. Och det är självklart att det hade varit enklare att rekrytera sjuksköterskor om vi hade erbjudit de 25000 i ingångslön som Vänsterpartiet hade med i sin egen budget från i höstas, avslutar Peter.

Dela den här sidan:

Kopiera länk