• Hem
  • Tio välfärdsmil...
Budget

Tio välfärdsmiljarder tack vare Vänsterpartiet

När regeringen idag presenterade vårpropositionen om statens budget ingick 10 nya miljarder till välfärden, vilket varit Vänsterpartiets viktigaste krav i förhandlingarna. Kommunerna i Västra Götaland får ungefär 1,6 miljarder och Västra Götalandsregionen får 376 miljoner kronor.

– 376 miljoner är pengar som kommer att göra stor skillnad på våra sjukhus och vårdcentraler, kommenterar Eva Olofsson (v). De ger förutsättningar att både förbättra arbetsmiljön och säkra kvalitet och tillgänglighet i hälso- och sjukvården i Västra Götaland nu när befolkningen växer.

Satsningen på 10 välfärdsmiljarderna är permanent och kommer att gälla från 2017.

– Dessa 10 miljarder är en historiskt hög satsning på utbyggd välfärd, kommenterar Eva Olofsson (v). Sverige tar med detta ett stort steg mot större jämlikhet och jämställdhet.

– Det här visar att när regeringen samarbetar med Vänsterpartiet får vi möjlighet att tillsammans bygga upp och utveckla den välfärd vi behöver, säger Jan Alexandersson (v).- Vi kommer också att föreslå att en del av de nya pengarna används för utbildningssatsningar.

Statsbudgeten innehåller också andra satsningar som berör Västra Götalandsregionen, bland annat en satsning på snabbare validering av asylsökandes kompetens och  på språkutbildning vid folkhögskolorna.

Vill du veta mer eller ställa frågor?

Eva Olofsson, regionråd (v), 0703-17 10 27

Jan Alexandersson, ersättare Regionstyrelsen, 0706-61 41 74

Dela den här sidan:

Kopiera länk