• Hem
  • Valplattform 20...
sida

Valplattform 2018

Ladda ner valplattformen för tryck
Ladda ner valplattformen i pdf

Ett Västra Götaland för alla – inte bara några få.

För Vänsterpartiet handlar valet om jämlikhet. Förutsättningarna för att bygga ett samhälle där alla kan leva ett gott liv har aldrig varit så bra som idag. De samlade rikedomarna är större än någonsin tidigare, men resurserna är orättvist fördelade. Det finns många som gärna pratar om jämlikhet, men bara Vänsterpartiet har förslagen som kan ta oss dit. I den här valplattformen presenterar vi våra förslag som bidrar till att göra Västra Götaland till en region för oss alla.

Ett socialistiskt och feministiskt parti

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti som står på ekologisk grund. Våra värderingar om jämlikhet och rättvisa genomsyrar allt vårt politiska arbete. För oss hänger vår ideologi och vårt vardagliga politiska arbete ihop. Bara ett socialistiskt parti lägger förslagen som på riktigt gör samhället jämlikt och bara ett feministiskt parti kan verkligen göra skillnad i strävan efter rättvisa mellan kvinnor och män. Utan vårt grundläggande ekologiska förhållningssätt går det inte att bygga ett hållbart samhälle.

Välfärd före skattesänkningar

För Vänsterpartiet går den gemensamma välfärden alltid före skattesänkningar. I Västra Götaland är vi beredda att höja skatten för att förbättra hälso- och sjukvården och göra satsningar på bättre arbetsvillkor för de anställda. Förutsättningarna för att det ska gå att lita på välfärden i Västra Götaland avgörs också av vad som sker i landet i övrigt. Vänsterpartiet vill öka resurserna till kommuner och landsting och har under de gångna fyra åren fått genomslag för detta i förhandlingarna om statsbudgeten.

Jämlikhet och rättvisa.

Idag styrs Västra Götaland av borgerliga partier tillsammans med Miljöpartiet. Under det nuvarande styret går marknaden före människorna, klyftorna i hälso- och sjukvården blir större och skillnaderna mellan stad och landsbygd ökar. För oss är politik inget maktspel, för Vänsterpartiet handlar politik om att göra skillnad i människors vardag. Vi står för ett samhälle där jämlikhet och rättvisa går före marknadslösningar och privata vinstintressen.

Därför är vi beredda att efter valet ingå i samarbeten som eftersträvar en politik som leder till att välfärden förstärks och jämlikheten i Västra Götaland ökar.

Ett samhälle för alla.

Vänsterpartiet vill göra Västra Götaland till en region för oss alla – ett samhälle där klass och kön inte påverkar din rätt till bra hälso- och sjukvård. Där tillgången till ett rikt kulturliv inte bestäms av tjockleken på din plånbok och ett samhälle där alla kan känna en framtid oavsett var man bor. Samhället kan alltid förändras, men förändringen kommer aldrig av sig själv. För att den ska bli verklighet krävs en starkare vänster, därför söker Vänsterpartiet ditt stöd i regionfullmäktigevalet. Vi vill förändra Västra Götaland tillsammans med dig.

 

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk