• Hem
  • Vänsterpartiet ...
Val 2014

Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen söker politisk sekreterare 50%

Vänsterpartiets regionfullmäktigegrupp i Västra Götalandsregionen söker

Politisk sekreterare 50%

Västra Götalandsregionen omfattar Skaraborg, Fyrbodal, Sjuhärad, Göteborg och dess kranskommuner. Tillsammans är vi 1,7 miljoner invånare. Regionfullmäktige och regionstyrelsen har sitt säte i Vänersborg och där har du din fasta arbetsplats. Ditt arbete är flexibelt och kommer också att innebära resor i regionen och arbete på andra orter.

Den absolut största delen av regionens verksamhet, där de flesta av de över 50 000 anställda arbetar, är hälso- och sjukvården. Andra viktiga frågor är regional utveckling, kollektivtrafik, miljö- och kulturfrågor.

Efter ett framgångsrikt val söker vi nu ytterligare en halvtids politisk sekreterare som tillägg till de två heltidstjänster tjänster som redan finns.

Du kommer arbeta ihop med de andra två politiska sekreterarna, men inriktningen på de olika tjänsterna kommer att vara olika. Inriktningen på den nya tjänsten kommer främst att vara mot hälso- och sjukvårdsfrågor, där mycket händer just nu. Du kommer att arbeta med vår regionstyrelsegrupp men också med vår regionfullmäktigegrupp och våra parlamentariker i nämnder och styrelser.

Vi utgår från att du är medlem i Vänsterpartiet eller delar Vänsterpartiets värderingar. Med stor sannolikhet har du en för arbetet lämplig högskoleutbildning. Du skall ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du skall också vara bra på att samarbeta, kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Erfarenhet av parlamentariskt arbete är meriterande, liksom yrkeserfarenhet. Goda kunskaper när det gäller kommunikation och sociala medier är ett plus.

Arbetsuppgifter:

Du skall följa arbetet när det gäller hälso- och sjukvården. Sätta dig in i styrelsehandlingar, inhämta fakta och ta fram underlag och förslag till beslut. I arbetet ingår att skriva yrkanden, reservationer, protokollsanteckningar, utkast till debattartiklar. Du skall också fungera som stöd och bollplank till våra ledamöter i aktuella nämnder och styrelser. I arbetet ingår också att arrangera studiebesök och delta i träffar i Vänsterpartiet kring de frågor du ansvarar för.

Lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Arbetstid 50%. Den kan ibland vara på kvällar och mer sällsynt del av helg.

Tillträde snarast efter överenskommelse

Frågor kan ställas till gruppledare Eva Olofsson 0703 17 10 27 Ansökan skickas till [email protected] eller Eva Olofsson Sveagatan 1 413 14 Göteborg

Sista dag för ansökning 16 december.

Dela den här sidan:

Kopiera länk