• Hem
  • #4. 500 kronor ...
Val 2014

#4. 500 kronor runt hela regionen

#4 KollektivtrafikTre dagar kvar till valdagen. Vänsterpartiet Västra Götaland räknar ner genom att skriva om ett politiskt förslag varje dag.

Tre dagar kvar till valdagen. Vänsterpartiet Västra Götaland räknar ner genom att skriva om ett politiskt förslag varje dag.

En av regionvalets stora konfliktfrågor är kollektivtrafiken. Vänsterpartiet går till val på att göra det både billigare och enklare att resa i regionen.  Vi är det enda parti som vill göra det billigare att resa. De enda som är raka motsatsen till alliansens och SD:s chockhöjningar med 20%.

Vi vill göra det enklare att resa genom att införa enhetstaxa i kollektivtrafiken. Tro inte på kritikerna, det är genomförbart att ha ett gemensamt pris. Det kommer att leda till ett ökat resande genom att dagens svårbegripliga biljettsystem blir det enklast möjliga.

Vi vill göra det billigare genom sänka priset på Regionen runt-kortet från dagens 1595 kronor i månaden till 500 kronor i månaden. Det är en nödvändig sänkning för att ge alla möjlighet att resa. Ett pris överallt.

#6. Unga har fri tandvård till 25 års ålder

#5. 25000 i ingångslön för sjuksköterskor

Dela den här sidan:

Kopiera länk